Over Koek & Bak Zuurdesembakkerij
Hoe het begon
Wat begon als een nieuwsgierigheid naar het fermentatieproces in zuurdesembrood, groeide langzaam maar zeker uit tot Koek & Bak. Na een verhuis van Deurne naar Zoersel en geen goede desembakkerij meer om de hoek, besloot ik – Lien – om zelf aan het bakken te slaan. Na veel geknoei, proefmomenten en experimenten, groeide deze hobby uit tot een kleine, ambachtelijke microbakkerij waar ik elke dag met hart en ziel aan het werk ga.
Een stage van drie maanden bij Lina’s bakkerij gaf me de laatste duw in de rug. Daar ontdekte ik hoeveel plezier ik vond in dit vak. Na een periode van halftijds werken in de Dobbelhoeve gecombineerd met bakken in bijberoep, besloot ik voluit te springen.
Over Lien
Ik ben Lien, bezieler van Koek & Bak. Vroeger postbode, in een vorig leven bio-ingenieur in spe – maar uiteindelijk werd het zuurdesem dat me écht wist te raken. Ik doe alles zelf, van het deeg maken tot het afleveren van de bestellingen. Geen massaproductie, geen franjes, gewoon puur brood. Mijn grootste motivatie? Een glimlach op het gezicht van wie proeft van wat ik maak.
Brood met karakter
Zuurdesembrood is puur, voedzaam en veel makkelijker verteerbaar. Het blijft langer vers én heeft een volle smaak. Ik geloof dat zelfs iets alledaags als een snee brood, een klein gelukje kan zijn. Kortom een ambachtelijk product waar je de liefde en tijd in proeft.
Mijn droom? Geen grote keten of expansie, wel een warme plek waar mensen uit de buurt kunnen genieten van écht goed brood. Gewoon lekker, gezond en eerlijk – van bij ons.

De ingrediënten
Bij Koek & Bak draait het om puurheid. Geen additieven, geen verborgen suikers of verbeteraars.
De broden bestaan uit biologische bloem, water, grof zeezout en tijd – meer hoeft dat niet te zijn.
We werken met:
-
Steengemalen biologische bloem van de Artemeersmolen (Flour Power) van in België geteelde granen
-
Verse hoeveboter van ’T Lekker Koeike in Oelegem
-
Een jonge, levendige desemstarter die voor elke bakbeurt opnieuw geactiveerd wordt
Ik kies voor lokale en pure ingrediënten, telkens met zorg uitgekozen. Zo blijft het brood niet alleen lekker, maar ook eerlijk en voedzaam.



Maak jouw eigen website met JouwWeb